Zanimivosti in rekordi

Zanimivosti in rekordi

Tokrat nas zanimajo zanimivosti in rekordi

Ljudje smo zanimiva bitja, ki ves čas iščemo nekaj novega, raziskujemo in si želimo doseči ter preseči neke znane meje. Prav zato nas tokrat zanimajo zanimivosti in rekordi, ki privzdignejo obrvi in nam sporočijo, da je mogoče prav vse. Ste se morda kdaj vprašali koliko je bilo največ doseženih golov na eni nogometni tekmi?

Ali pa kateri je bil najnižji košarkarski rezultat, morda največja razlika med nasprotnikoma? Te zanimivosti in rekordi so nadvse zanimivi za vse nas zato smo jih nekaj izbrskali in vam jih bomo predstavili v tem članku. Poglejmo kdo je nogometaš z največ goli na eni tekmi.

To je Anglež Joe Payne, ki je leta 1936 v dresu Luton Townazabil kar 10 zadetkov! Si predstavljate 78 asov na eni teniški tekmi? S strani enega igralca, ki na koncu sploh ni zmagal? ! Se vam že svita kdo je to? Ivo Karlovič seveda. Hrvaški tenisač, ki je bil znan po svojih ubijalskih servisih. Igra po njih pa je bila povsem druga zgodba.

Še neke druge zanimivosti in rekordi

Zanimivosti in rekordi so vedno odlična popestritev kajne? Prej smo govorili o košarki in nogometu, pa omenimo na tem mestu nam znanega košarkarja Zdenka Babića, ki je na eni tekmi v dresu Zadra, nasprotnikom iz Apoela nasul neverjetnih 144 točk! V moderni dobi ne moremo niti mimo izjemnega, a žal pokojnega Kobeya Bryanta, ki je na tekmi proti Torontu dosegel kar 81 točk.

Si med zanimivosti in rekordi in lahko predstavljate kak daljši niz neprekinjenih tekem za igralca v grobem športu kot je hokej? Tam so poškodbe in odsotnosti nekaj povsem običajnega, a ne za Douga Jarvisa, ki je med letoma 1975 in 1987 odigral kar 964 tekem eno za drugo.

Najhitrejši serijski avtomobil je po cesti drvel s povprečnih 500 km/h, kar je hitrost pri kateri (že prej) vzletajo celo letala. Če ste menili, da je človek ki je skočil z največje višine Felix Baumgartner, ste se motili. Njegov rekord je z 41. 419 metri višine potolkel Googlov manager Alan Eustace.

Zanimivosti in rekordi od vsepovsod

Zanimivosti in rekordi niso samo v lasti Američanov kot bi kdo zmotno pomislil. Lastijo si jih po celem svetu in tudi pri nas se najde kaj zanimivega in rekordnega. Verjetno ste že slišali za skakalce v vodo z ekstremnih višin, ko se s pečin ali mostov poženejo v globino. Zanimivosti in rekordi so lahko tudi boleči.

Za rekorderja v tem pogledu velja Čeh Rudolf Bok z 58, 28 metri, ki pa si je pri tem poškodoval več vretenc. Lovljenje teh rekordov vsekakor ni mačji kašelj, zato tega nikar ne poskušajte sami. V Guinnessovo knjigo rekordov sta se zapisala tudi dva Slovenca (oče in sin), ki sta zaigrala na isti ragbijski tekmi. To sta bila Gal in Igor Okič.

Pa za konec dodajmo še eno izjemno zanimivost in sicer najhitreje pretečeni maraton v Londonu, s hulahop obročem! Lastnica tega laskavega rekorda pa je kar Slovenka Sasha Kenney. Ta dosežek ji je uspel leta 2012 in sicer s časom 5h 5min 57s.

Tagovi:

Kaj je šport

Kaj je šport

Šport je vsekakor del nas in je tudi zelo pomemben. Če se sprašujete kaj je šport in zakaj se toliko reči vrti okoli njega, povejmo, da ima veliko pozitivnih lastnosti. Šport je pomemben za vzdrževanj

Olimpijske igre

Olimpijske igre

Zgodovina nas uči, da Olimpijske igre segajo zares daleč v našo zgodovino. Prvi znani rezultati tako izvirajo iz leta 776 pred našim štetjem, čeprav se poznavalci in raziskovalci tega izjemnega športn

Kako v gore

Kako v gore

Če si želite svoje pohode nadgraditi s kakšnim bolj zahtevnim vzponom, vas zagotovo zanima kako v gore. Verjetno je vsakomur jasno, da iz nič ni nič in kar tako se odpraviti na zahtevno pot vsekakor n