Zakaj si želimo na Mars

Zakaj si želimo na Mars

Tudi vas zanima zakaj si želimo na Mars?

Ljudje smo že od nekdaj znani kot ekstremno radovedna vrsta. Zanima nas vse. Od kod izviramo, kako smo nastali, ali se nahajajo še druge inteligentne oblike življenja v vesolju in podobno. Prav to je verjetno tudi eden izmed razlogov zakaj si želimo na Mars. A zakaj prav na ta planet in ne na katerega drugega?

Po eni strani verjetno zato, ker nekaj planetov ter luno ljudje poznamo že skozi dolgo zgodovinsko obdobje. Rdeči planet je na določene trenutke dobro viden, še posebej zanimiv pa je postal, ko smo si ga lahko ogledali nekoliko bolj pobližje. Za to je poskrbel izum teleskopa. Razlog zakaj si želimo na Mars tiči že v davnih ljudstvih.

Poznali so ga denimo stari Egipčani, pa stari Grki, ki so planet so poimenovali za planet vojne in ga nasplošno častili kot boga vojne Aresa. Mars nas tako zelo privlači, da smo začeli proti njemu pošiljati različne odprave. Prva uspešna je bila tako Mariner 4 leta 1964.

zakaj si želimo na Mars če tam ni mogoče živeti?

Ko se vprašamo zakaj si želimo na Mars, če pa tam ni mogoče dihati in preživeti, je potrebno dodati, da je med preostalimi znanimi planeti, Mars nekako najbolj podoben Zemlji. Resda nima ustreznega ozračja za nas, a nudi vse potrebno, da bi ga sčasoma morda lahko spremenili v naš drugi dom.

Če se še vedno sprašujete zakaj si želimo na Mars, ko pa imamo tako lep dom, je potrebno biti iskren. Zemlja kot jo poznamo, bo nekoč izginila. Sonce bo ugasnilo in pogoji na našem planetu se bodo drastično spremenili. Prav zato mora biti človek sposoben medplanetarnega potovanja.

Pa ne le zato. Ljudje smo radovedna bitja in si želimo vse dlje in raziskati meje neznanega. Prav to nas žene v vesolje in proti zvezdam in planetom. Želimo si odkriti kako se je vse skupaj pričelo. Je tam zunaj v neskončni črnini še kakšno inteligentno bitje. Morda bog? Vse to nas močno žene naprej.

To so razlogi zakaj si želimo na Mars

Vse to so razlogi zakaj si želimo na Mars. Želimo si tudi raziskati kamnine, poiskati nove rudnine in minerale iz katerih bi lahko ustvarili nekaj novega, ali pa si zagotovili še večji napretek v tehnologiji. Človek od nekdaj sanja tudi da bi postal nesmrten. Ali je to mogoče ali ne bomo šele videli.

Je pa jasno, da se bomo morali razviti v neko nadbitje, ki bo živelo dlje in tako lahko tudi daleč potovalo. Prav tako naša telesa niso primerna za potovanje po vesolju. Vse to nas ovira pri napredku a odgovarja na vprašanje zakaj si želimo na Mars.

Že od nekdaj krožijo legende in anekdote, da so prav z Marsa prišla inteligentna bitja in naše prednike podučile o marsičem. Zanimivo, da danes nezemljanom največkrat rečemo Marsovci kajne? Mars je prepreden s številnimi kanjoni po katerih je nekoč tekla voda. Danes je jasno tudi, da Mars vsebuje še ogromno vode v zamrznjenem stanju, pod letom pa naj bi bila ta tudi tekoča in morebiti skrivala življenje. Vsekakor vredno raziskovanja.

Tagovi:

Vrste znanosti

Vrste znanosti

Če se sprašujete ali poznamo različne vrste znanosti, ali pa je znanost samo ena, naj takoj povemo, da je različnih vej znanosti kar precej. Pa poglejmo za začetek kaj znanost sploh je. Ko govorimo o

Kako delujejo cepiva

Kako delujejo cepiva

Živimo v času, ko nas zadnji dve leti pretresa situacija s korona virusom zaradi katerega smo ves čas na meji zdravega razuma. Zapirajo se meje, šole in druge ustanove, občasno se odredi celo policijs

Kako deluje letalo

Kako deluje letalo

Ljudje so že od nekdaj sanjali o tem, da bi leteli. Iz zgodovine je znanih kar nekaj poizkusov, ko so si posamezniki želeli pri tem pomagati z improviziranimi krili. Nekaj poizkusov se je končalo tudi