Zakaj jesti zajtrk

Zakaj jesti zajtrk

Preverimo zakaj jesti zajtrk

Da bi človek lahko funkcioniral v vsakodnevnem življenju, mora jesti. Skozi hrano namreč naše telo dobi vsa potrebna hranila, vitamine in minerale, zato je zelo pomembno, da se zavedamo pomena prehranjevanja. Nekateri se morda sprašujete zakaj jesti zajtrk, oziroma zakaj se ravno okoli zjtrka vrti toliko pogovorov.

Dejstvo je, da je prav zajtrk tisti obrok dneva, ki našemu telesu da prepotrebno energijo za vse napore, ki nas čakajo tam zunaj. Če ste se spraševali zakaj jesti zajtrk, potem sedaj veste, da boste v službi zelo težko zdržali pokonci brez hrane. Ljudje, ki ne jedo zajtrka, obilno malicajo, kar pa povzroči, da nivo krvnega sladkorja nenadoma zraste in hitro navadno tudi pade.

Nastopi utrujenost in izgine vsa volja do dela. Jesti je treba zmerno in si na dan privoščiti 5 primernih obrokov. Sicer pa so že naši predniki znali reči “Zajtrkuj kot kralj, kosi kot princ in večerjaj kot berač”, kar dejansko pove vse o pomenu zajtrka.

Ne sprašujte se zakaj jesti zajtrk ampak kaj jesti

Ko govorimo o tem zakaj jesti zajtrk in povemo, da zato ker je dejansko nujen, pa je potrebno povedati tudi, da ni vseeno kaj jemo za zajtrk. Vsekakor se je potrebno izogniti pretiranemu vnosu sladkorja, ki velja za prazno energijo. Za naše telo in možgane bodo zelo koristne žitarice, pa denimo oreščki in mlečni izdelki.

Zdaj vemo zakaj jesti zajtrk. Prav tako ne bo nič narobe z jajci in popečeno slanino, ter kosom polnozrnatega kruha. Privoščite si lahko tudi ostanek kosila iz prejšnjega dne, če to pomeni da vam je ostalo nekaj piščančjega mesa ali kaj podobnega.

Seveda ima vsak za zajtrk rad kaj drugega, a misliti je treba na to, da svojemu telesu damo pravo porcijo energije. Še eden izmed izgovorov zakaj zjutraj ljudje ne jedo je, da enostavno nimajo časa. Preganja jih ura, klic iz službe, otroka je potrebno peljati v vrtec ali šolo, oziroma jim pot prekriža kaj drugega.

Kako in zakaj jesti zajtrk?

Ne sprašujte se več zakaj jesti zajtrk in ne iščite izgovorov. Zajtrk je najbolj pomemben obrok dneva, zato si enostavno vzemite dovolj časa zanj. Vstanite pol ure prej in si pripravite okusen obrok, ki vam bo dal zagon in energijo za prve naloge, ki vas čakajo tisti dan. Če zelo težko vstanete zgodaj, pa si lahko denimo obrok vsaj do neke mere pripravite že prejšnji dan.

Rekli smo, da prav pridejo tudi ostanki od kosila, vedno pa je moč dodati še nekaj malega na hitro in obrok je pripravljen. Če ne drugega pa si lahko na hitro odrežete vsaj kos polnozrnatega kruha in namažete z margarino ter medom. Kava ali čaj vam bosta tako še bolj teknila. Čeprav vemo zakaj jesti zajtrk, pa ga še vedno velikokrat preskočimo.

Napaka! Ta pa se kaj kmalu pokaže, ko smo v službi utrujeni, nimamo moči, da bi opravili zadane naloge, naši možgani pa delujejo počasi.

Tagovi:

Lepi zobje

Lepi zobje

V prvi vrsti povejmo, da lepi zobje niso zaželeni zgolj zaradi lepšega videza, pač pa pomenijo tudi, da je naša ustna higiena na ustreznem nivoju. Če za hip pozabimo na estetiko, moramo povedati, da j

Kaj jesti

Kaj jesti

Vsak dan imamo kupe opravkov in obveznosti, pri čemer pa se velikokrat pripeti, da pozabimo na hrano. In kaj jesti, ko nam zmanjka idej ali časa? V prvi vrsti moramo misliti nase in na svoje zdravje.