Zakaj je spolnost pomembna

Zakaj je spolnost pomembna

Se sprašujete zakaj je spolnost pomembna?

Živimo v svetu kjer se ves čas ženemo za dobro službo, zaslužkom, a tudi za srečo v družinskem življenju. Če želimo slednje, pa vsekakor moramo vedeti tudi zakaj je spolnost pomembna v tem primeru. Dva zaljubljenca na pričetku svoje skupne poti sta vsekakor večkrat spontano intimna, kot pa je to primer kasneje v partnerksem odnosu.

Prav takrat pa se pokaže zakaj je spolnost pomembna, saj začne prihajati do različnih razprtij in sporov, ki na koncu prerastejo celo tako daleč, da je potrebna ločitev. Dejstvo je, da je spolnost zelo pomembna za vzdrževanje partnerskega odnosa. Če je ni, je to prvi znak, da je nekaj narobe.

Seveda to ne pomeni, da se mora en partner drugemu dati na razpolago čeprav si sam tega ne želi. A v tistem trenutku, ko pride do tega, se mora vsekakor vprašati, zakaj se tako počuti. Očitno nekaj ni v redu in kazalo bi imeti kak odprt pogovor s svojim partnerjem glede tega.

Jasno je zakaj je spolnost pomembna

Na ta način je povsem jasno zakaj je spolnost pomembna. Ko le te začne primanjkovati in je eden od partnerjev ob tem razočaran, se pričnejo različni dvomi in vprašanja. Še posebej kadar se partnerjea o tem odkrito ne pogovorita. Pride denimo do ljubosumja, saj pomanjkanje spolnosti z ene strani navadno pomeni, da je drugi partner že potešen.

A to seveda ne velja v vsakem primeru. V resnici to ne velja v večini primerov. Včasih je posredi utrujenost, stres, skrbi za družino, finance in podobno. Ko človek ni sproščen, mu ni do spolnosti. Pa spet ne smemo posploševati. Nekateri bodo namreč prisegli da je seks najboljša oblika sprostitve in odganjanje stresa. O tem zakaj je spolnost pomembna se morata partnerja vsekakor pogovoriti.

Povsem na mestu je vprašanje “kaj je narobe? “, če eden izmed partnerjev opazi, da je intimnih trenutkov precej manj kot v preteklosti. Ne sme vama biti nerodno, sicer so lahko posledice precej hujše od rdečih lic.

Zakaj je spolnost pomembna tudi za samske?

Predhodno smo o tem zakaj je spolnost pomembna govorili o parih. A dotaknimo se za hip tudi samskih oseb, ki ravno tako potrebujejo intimo in tiste zadovoljujoče občutke, ki jih ponuja spolnost. Ta namreč ne služi zgolj za reprodukcijo, pač pa skrbi tudi za dobro psihično počutje. Če bi se malce pošalili, bi rekli, da tudi za fizično, saj je seks precej intenzivna telesna vadba.

Pri takšni pa človek pokuri kar nekaj kalorij in obenem poskrbi tako za boljšo telesno pripravljenost, zdravo srce, kot tudi za stanje svojega duha. Pa se vrnimo nazaj k samskim, ki se prav tako sprašujejo zakaj je spolnost pomembna.

Brez spolnega udejstvovanja lahko človek hitro postane zagrenjen, nesamozavesten in v sebi trpi. Gre za stanje duha, ki na koncu vpliva ne le na psiho, pač pa tudi na fizično zdravje. Ne glede na to, ali imate partnerja, ali pa vsaj “prijatelja za seks”, boste na precej boljšem kot če boste sami.

Tagovi: