Kako velik TV kupiti

Kako velik TV kupiti

Ste v dilemi kako velik tv kupiti?

Ljudje smo bitja, ki potrebujejo nekaj zabave in dobrot, ki nam jih nudi sodobna tehnologija. Pa naj gre za pametne naprave, kot sta mobilni telefon ali tablični računalnik, ali pa za televizor. A danes vse merimo preko tega kako veliko je kaj. Ko beseda nanese na televizijo, se vprašamo kako velik tv kupiti, da bo služil svojemu namenu.

Morda tega niste vedeli, a večje ni vedno boljše. Velikost tv zaslona bo najbolj optimalna, če boste pri tem upoštevali nekaj nujnih smernic. Po eni strani gre za zdravje vaših oči, po drugi pa tudi za to kako kvalitetno sliko boste gledali. Kako velik tv kupiti potem?

Najprej boste potrebovali podatek o tem kje bo televizija stala. Potem tudi podatek kje boste med gledanjem sedeli. Ko boste to vedeli, enostavno izmerite razdaljo med televizijo in vašim položajem. Za primerjavo povejmo, da je denimo pri neki klasični diagonali 140cm, najbolje sedeti na razdalji med 137 in 243cm.

Kako velik tv kupiti za majhno stanovanje?

Če se sprašujete kako velik tv kupiti za majhno stanovanje, bo odgovor precej podoben prejšnjemu. Vedno preračunajte kako daleč morate sedeti od televizorja glede na njegovo diagonalo. O tem se je seveda najbolje pogovoriti s prodajalcem na prodajnem mestu, ali pa preveriti podatke proizvajalca. Slednje je zelo pomembno.

Prav proizvajalec vam lahko najbolj natančno pove kako velik tv kupiti, da boste imeli od njega kar najbolj maksimalen izkoristek. Sploh ni res, da je pomembna samo diagonala. Še bolj pomembni so namreč piksli. To so drobne pikice, ki na koncu sestavljajo sliko. Bolj so goste, lepšo sliko boste imeli na zaslonu.

Na starejših zaslonih z manj pikami je tako slika videti precej zrnasta, če gledamo preblizu. Gostejše so pike, boljša je resolucija in s tem odpade tudi razdalja. Danes je večina televizij že HD kakovosti, nekatere celo 4K, kar pomeni, da bo slika kristalno jasna tako na blizu kot na daleč. A tudi to še ni vse.

Zdaj veste kako velik tv kupiti

Pred nakupom nove televizije, ko se še sprašujete kako velik tv kupiti, se vprašajte tudi o svojem vidu, ter koliko članov družine bo gledalo skupaj z vami. Če vas je več in imate na voljo dovolj prostora, potem si vsekakor privoščite večji zaslon, ki bo vsem gledalcem v prostoru nudil enako kvaliteto ogleda.

Pomembno je tudi ali boste televizijo montirali na steno ali pa bo stala na TV omarici. Prej vsekakor podrobno izmerite prostor kjer jo boste namestili, da kasneje s tem ne boste imeli težav. Ko se sprašujete kako velik tv kupiti, se morate torej vprašati še marsikaj drugega, če želite biti na koncu z nakupom tudi zadovoljni.

Poleg velikosti bodite torej pozorni na gostoto pik, za kakšen zaslon gre (LED, OLED, LCD) in nikakor ne pozabite povprašati prodajalca o vsem kar vas še muči. Na koncu boste domov odšli z najboljšo možno izbiro in za družino ali prijatelje pripravili krasen skupen ogled filma ali nogometne tekme.

Tagovi:

Najboljši nasveti za igranje spletne rulete

Najboljši nasveti za igranje spletne rulete

Izbira prave strategije je ključnega pomena, ko gre za igranje spletne rulete. Medtem ko ruleta temelji predvsem na sreči, lahko prava strategija bistveno poveča vaše možnosti za uspeh. Eden najboljši