Kako na poceni dopust?

Kako na poceni dopust?

Kako na poceni dopust?

Pravijo, da je denar sveta vladar in glede na to, da ga potrebujemo praktično na vsakem koraku, to tudi drži. Položnice, hrana in vsi drugi stroški povzročijo, da nam konec meseca v denarnici ne ostane nič več. Kaj pa, ko želimo na kak poceni dopust in je tudi zanj premalo? Nekateri se obrnejo na hitri kredit katerega potem v nekaj mesecih obročno odplačajo, hkrati pa so si privoščili nekaj počitka. Vsak človek si zasluži premor od dela in vseh skrbi, zato mora biti enkrat na leto dosegljiv vsaj kak poceni dopust.

Nobene potrebe ni, da bi zapravljali velike vsote denarja, pa se imamo kljub temu lahko lepo. Dopust lahko organiziramo sami namesto, da to prepustimo turistični agenciji. S tem bomo prihranili veliko denarja kljub vsemu pa šli na destinacijo, ki nam je všeč. Če je proračun tanek lahko namesto 10 dni načrtujemo 7 dni ali pa namestitev najdemo nekoliko bolj stran od plaže, če gremo na morje.

Je lahko poceni dopust sploh lep?

Seveda je lahko tudi poceni dopust zelo lep, če se s tem sprijaznimo že doma. V primeru, da potujemo z otroki jim tega seveda ne razlagamo sicer bi bilo prisotne le veliko slabe volje. Otroci se bodo imeli lepo kjerkoli boste dopustovali. Morje je zanje morje in vedno si bodo znali poiskati družbo, polizati sladolet in uživati v počitnicah. Naj vas misel na poceni dopust ne odvrne od dopustovanja, saj premor od dela ali šole potrebuje celotna družina.

Včasih je dovolj že zamenjati okolico, pa čeprav to pomeni dopustovanje v naravi in sprehode v hribe. Slovenija je polna prelepih kotičkov katerih večina Slovencev sploh ne pozna. Imamo tako morje, kot hribe, prekrasna jezera in druge obiska vredne točke. Pot bo v tem primeru predstavljala zanemarljiv strošek in dopust bo lahko daljši kot nekje v tujini. Pa še s potjo boste vse skupaj prihranili vsaj en dan svojega časa in ga preživeli z družino.

Na poceni dopust v lastni režiji

Tudi v primeru nakupa letalskih kart in potovanja kam dlje greste lahko na poceni dopust. Seveda si boste vse skupaj organizirali sami, letalske karte pa kupili prej, ko so seveda cenejše. Lahko tudi v zadnjem hipu, a vam tega ne bi priporočili, saj boste ves čas na trnih ali boste karte dobili ali ne. Bivanje si zagotovite v privatnem sektorju in ne v hotelu. Na ta način boste imeli tudi možnost pogajanja in si izposlovali boljšo ceno.

Naj vas misel na poceni dopust ne odvrne od dopustovanja, saj se velikokrat takšen dopust izkaže za bolj prestižnega kot drugi. Povsem mogoče je, da boste leteli v kakšne tople kraje, poležavali pod palmo za enak denar, če ne ceneje kot sosed, ki bo družino z avtomobilom peljal nekam v Južno Dalmacijo. Odvisno od okusa in želja ter proračuna, a kljub vsemu se imate lahko zelo lepo tudi s proračunom, ki ga imate na voljo.

Tagovi: