Kako izbrati ležišče

Kako izbrati ležišče

Veste kako izbrati ležišče?

Izbira ležišča je izjemnega pomena, saj vpliva na to kako kvalitetno bomo spali in kako se bomo počutili naslednji dan. Ker v postelji preživimo v resnici kar tretjino življenja, je več kot jasno, da je potrebno nameniti kvalieten čas za to kako izbrati ležišče. Torej, ko se odpravljate v trgovino po ležišče, nikar ne hitite.

Se sprašujete zakaj ne preko spleta? Prav zaradi tega, ker takšnega ležišča ne boste mogli preveriti z vsemi čuti in telesom, kar je ključnega pomena. V trgovini z ležišči boste navadno imeli na razpolago postelje na katere se lahko uležete in vsaj za hip preverite ali bi vam takšno ležišče ustrezalo ali ne. Načinov kako izbrati ležišče ni na pretek.

Najboljši je seveda osebni preizkus. So pa seveda še določene informacije in podatki, ki so ključnega pomena za izbiro pravega ležišča za vas. O vsem tem nekaj več v nadaljevanju, ko se bomo dotaknili tudi različnih vrst ležišč.

Kako izbrati ležišče na licu mesta?

Ko pridete v trgovino z ležišči si najprej vzemite čas in preverite celotno ponudbo. Nikoli naj vas na začetku ne odvrne cena. Tista kvalitetnejša so seveda nekoliko dražja, a navadno imajo trgovci na voljo popuste in možnost nakupa na obroke, zato nobenega prekrižajte prekmalu. Želimo najboljši recept kako izbrati ležišče, zato smo si vzeli čas.

Naj vam ne bo nerodno. Če opazite ležišče, ki se vam zdi po vašem okusu, brez sramu lezite nanj in poležite nekaj minut. Kaj kmalu boste dobili občutek ali je to tisto kar si želite za vašo hrbtenico. Preverite trdoto, povprašajte pa tudi kako je z letvicami. Odgovor na vprašanje kako izbrati ležišče je vse bližje.

Ne obotavljajte se z vprašanji in dvomi, ki vas morda navdajajo. Prodajalec je tamo samo z enim razlogom. Da skupaj z vami najde najboljšo možno varianto. A za to bo od vas seveda potreboval nekaj podatkov in vaših želja, da vam bo lahko pomagal.

Kako izbrati ležišče s pomočjo prodajalca?

Kot smo dejali, iskanje odgovora na vprašanje kako izbrati ležišče, ni enostavno. Kljub temu pa si boste zelo pomagali, če se boste odprto pogovorili s prodajalcem ali svetovalcem za ležišča na samem prodajnem mestu. Zaupajte svojo težo in višino, ter vaše osebne želje. Imate raje trša ali mehkejša ležišča. Kako se počutite na trenutnem, ki ga imate doma.

Prav tako je pomembno da poveste ali vas morda muči kakšna alergija, ali pa kako močno se ponoči potite. Gre namreč za reakcijo na materiale, zato je to zelo pomembna informacija. O tem kako izbrati ležišče lahko nekaj preberete tudi na blic.hr in drugje na spletu.

Preden se na koncu odločite za določeno ležišče, se pozanimajte še o ceni, možnostih plačil in dostavi. Zelo pomembno je da ležišče ustrezno tudi namestite. Tista ležišča, ki so zvita v rolo navadno potrebujejo vsaj 24 do 48 ur za to, da se povsem raztegnejo in napolnijo z zrakom.

Tagovi: