Kaj je brezžična povezava

Kaj je brezžična povezava

Poglejmo kaj je brezžična povezava

Ko se vprašamo kaj je brezžična povezava vemo, da gre za protokol povezovanja različnih naprav ne da bi pri tem informacije stekle po fizični povezavi ali kablu. Dandanes si dejansko ne znamo več predstavljati uporabe tehnoloških igračk na kak drug način. V uporabi je Bluetooth, pa WiFi in druge povezave.

Razlika med njimi pa je v hitrosti prenosa podatkov, kako oddaljeni smo lahko od baze pa tudi v varnosti samega povezovanja. Ni pomembno le kaj je brezžična povezava in katero uporabljamo, pač pa tudi to, da poznamo njene prednosti in slabosti. Medtem, ko za bloetooth povezavo navadno ne smemo biti oddaljeni več kot nekaj metrov, pa nam WiFi zagotavlja nekaj več svobode.

Ob tem pa gre seveda še za neprimerno hitrejši in tudi bolj varen prenos. Pomembno je da je brezžično omrežje zaščiteno z ustreznim protokolom in od uporabnika zahteva geslo za dostop. Tako doma kot v službi seveda, kjer so lahko ogroženi tudi zaupni podatki podjetja.

Kaj je brezžična povezava in kje jo uporabljamo?

Ko se vprašamo kaj je brezžična povezava, najprej pomislimo na internet. Brezžična povezanost v splet nam daje ogromno svobodo in uporabnosti. A brezžično povezavo uporabljamo še za marsikaj drugega. Pa omenimo denimo brezžično tiskanje. Tiskalnik je priključen v mrežo in se lahko nanj povežemo z računalnikom, tablico ali pa kar pametnim mobilnim telefonom.

Tako lahko natisnemo kadarkoli se nam zljubi in za to ne potrebujemo računalnika, ali pa zoprnega prenašanja datotek na USB ključek, ali pomnilniško kartico. Kaj je brezžična povezava doma in kaj v službi? Načeloma gre za enako povezavo, le da je doma varnostni protokol odvisen od nas, v službi pa mora zanj poskrbeti delodajalec.

In ne bodite v zmoti, da vam doma v hiši nihče nič ne more, če imate odprto WiFi povezavo. Dovolj bo da se nepridiprav z avtomobilom ustavi na dvorišču ali ob cesti, z določeno napravo poišče vaš dostop do spleta in vam vdre v naprave, ali pa preko spleta opravi kakšen nelegalen posel.

Kaj je brezžična povezava v redni uporabi?

Ko se vprašamo kaj je brezžična povezava in kje vse nam pride prav pomislimo še na nekaj povsem običajnih uporab na katere morda niti ne pomislite. Kje so tisti časi, ko je imela računalniška miška repek zaradi katerega smo se vedno hudovali, ker je bil prekratek, uporaba pa nerodna.

Ali pa kabel, ki tipkovnico poveže z računalnikom. Včasih niti ne pomislim kaj je brezžična povezava, saj se nam vse zdi kar samoumevno. Danes večina teh naprav deluje brezžično in nam daje ogromno svobode pri delu in zabavi. Pa omenimo še eno od klasik za katero se je še pred leti zdelo, da ne bo nič od tega. Brezžične slušalke. In ne le tiste glomazne za doma, ki imajo več prostora za vgradnjo moderne tehnologije.

Danes so brezžične slušalke že tudi tiste majhne, ki gredo v ušesa in nam glasbo predvajajo s pomočjo našega pametnega telefona. Uporaba brezžične tehnologije nima meja in bo zagotovo še napredovala s prihodom omrežja 5G.

Tagovi:

Spoznaj vlogo bioklimatske pergole

Spoznaj vlogo bioklimatske pergole

Bioklimatske pergole so inteligentna rešitev in izvrsten podaljšek vsakega interierja in se v enaki meri izkažejo tudi pri pokrivanju dela eksterierja. Njihova univerzalna vloga se izkaže pri pokrivan

Igrati poker v spletnem casinu ali ne

Igrati poker v spletnem casinu ali ne

Vsi ljubitelji iger na srečo ste verjetno že slišali za spletni casino poker. Gre namreč za igro, ki vsebuje karte in pravila priljubljenega pokra le, da na nekoliko poenostavljen način. Igra c

Kaj je pametna televizija

Kaj je pametna televizija

Živimo v enaidvajsetem stoletju, kar pomeni, da živimo tudi v dobi napredka in pametnih digitalnih naprav. Če smo se že navadili na pametne mobilne telefone, tablične računalnike, pa se zdaj navajamo